måndag 17 juni 2013

Vas från Strömbergshyttan

I helgen cyklade jag till Bandhagens bakluckeloppis. Den är inte så stor, men pågår varje helg hela sommaren. Jag fick intrycket att det var många äldre som rensade ut hemma som stod där, och då finns det ju alltid chans att de rensar ut något som en själv är intresserad av. Och det var mycket fint som erbjöds, men jag nöjde mig med en signerad grön vas från Strömbergshyttan, B 936, för 20 kr. Jag har sagt det förr, att jag inte hyser någon passion för den här typen av vaser, sådär så att jag tycker att jag måste ha dem till varje pris. Men när jag hittar dem till ett riktigt bra pris slår jag till och sakta och osäkert bildar de någon sorts samling ändå till slut.

4 kommentarer:

 1. Den var verkligen sötsöt!

  SvaraRadera
 2. Även jag har samlat på mig en drös av denna typ av vaser, någon från Strömbergshyttan också, av Gunnar Nylund. Jag köper som du när man kan fynda :-)

  SvaraRadera
 3. Hej! Tror denna vas är en design av Asta Strömberg. Dock inte 100% säker, men det jag känner till idag pekar entydigt på A.S. Länk för närmare förklaring här: http://glasbloggen.blogspot.se/2013/07/gb-26strombergshyttan-b936.html

  Med vänlig hälsning,
  Nils Bergqvist/

  SvaraRadera

Kanske gillar du också