tisdag 2 juli 2013

Instabilder

Jag tänkte att jag kunde ge en kik på mitt instagramsflöde den senaste tiden. I midsomras var vi i Dalarna hos min mamma som har en hel del spännande i sin syateljé. Där finns en massa gamla kläder och textilier att rota bland och jag provade en hatt som nog är från 1920-talet.Vi sov i den pyttelilla  "lillstugan" som har fina detaljer som en blåmålad klädhängare, tapeter med stjärnor och vitmålat snedtak. Därinne får precis plats en tvåvåningssäng och en serveringsvagn och en stol.


När vi var på Hagudden och fikade och lyssnade på dragspelsmusik när de reste midsommarstången, eller majstången som de säger där min mamma bor, såg jag en sån fin cykel. Det blev en bild på den istället för majstången.


Jag har köpt en fin liten ask på en bakluckeloppis, ca 15x15 cm. Över huvudtaget fascineras jag av fina papper och askar just nu. Jag vet inte vad jag ska göra med dem, men jag tycker om att titta på dem och tänker att jag ska göra fina paket eller klä trista askar med nytt fint papper. Fast egentligen har jag inget tålamod för sådant, alla fall inte att slå in paket. Jag tycker till och med att det är rätt trist att slå in paket. En ekvation som inte riktigt går ihop kanske. Att slå in askar i vackert papper går bättre, det är mer långvarigt. Med jämna och ojämna mellanrum så lägger jag upp bilder på mitt proslin. 


När jag cyklar till jobbet brukar jag stanna till på Årstafältet och plocka blommor. Varje vecka så är det nya sorters blommor som poppat upp. Och så ett par bilder från hemma som avslutning. Det där hemmet där jag ständigt flyttar runt grejer som i en svängande dans. Än här och än där.


1 kommentar:

  1. En Crescentcykel..dammodell oxå ..precis en sån som vi har.. dom är för goa..

    Du den där jordgloben har vi haft med på loppis men ingen vill ha den..lustigt..kanske den hittar en ny ägare om nån vill ha den=)

    SvaraRadera

Kanske gillar du också