torsdag 28 juli 2011

Shoppat i Sörmland och Reijmyre

Min dotter skymtar i förgrunden och hukar sig glatt vid några ljudliga leksaker

Det var ju loppis i Reijmyre också, i en härlig trädgård med skuggande fruktträd. Där hittade jag fler Ruter-tallrikar och 12 assietter från Rörstrand med dekoren Tim för  60 kronor. De var i väldigt fint skick så jag tycker att de var ett riktigt fynd. Jag hittade också ljuslyktor från Reijmyre för fem kronor styck och en kaffeburk från Martin Ohlsson. Kaffeburken hade jag inte tänkt köpa, men när jag skulle betala ljuslyktorna så fanns ingen där och jag hade inte växel utan la en tjuga och tog även kaffeburken, som förstås var prismärkt 10 kronor, och gick vidare. Bra försäljningsknep där!


Rörstrands Tim

Två ljuslyktor, Pärlan, i en eldig färg. Jag har en grön sen tidigare. Dessa kom i två olika storlekar.


Den här skålen/krukan köpte jag av en handlare på själva marknaden. Jag känner inte igen signaturen och säljaren visste bara att den kom från hans föräldrahem. Jag tycker den är underbar. Eventuell info mottages tacksamt. Den är ca 10.5 cm hög och 11.5 cm i diameter.

Fin vit glasyr på insidan

Signatur OL?

 
Slutligen köpte jag också en hylla i stringmodell som jag inte visar nu, och teakhyllan på bilden ovan. Den hade ta mig tusan passat i alla rum, men är perfekt ovanför matbordet i köket. På hyllan ser ni också kaffeburken.

Dagen innan passerade jag Flen med omnejd och hann med ett par loppisar som inte var så intressanta för mig. Men jag hittade en form från Stavangerflint och en sockerströare som jag föll pladask för. Sockerströaren ser ut att ha tillhört något restaurangporslin, men det finns ingen märkning så det är en ren spekulation

6 kommentarer:

 1. Fina fynd. Som vanligt ;-)

  SvaraRadera
 2. Fina. jag är så sugen på pärlanlyktorna från Reimyre i olika färger. Varför kommer de aldrig i min väg på loppisborden?

  SvaraRadera
 3. Ja jäklar vad du fyndat! Formen från Stavangerflint är en favorit hos mig! Har jag inte missuppfattat allt så heter modellen Bambus och dekoren Flamingo. Eller var det tvärtom? Upphovskvinnan bakom dekoren heter i alla fall Inger Waage. :)

  SvaraRadera
 4. Alltid tacksamt att få extra info, så tack för info!

  SvaraRadera
 5. Jess, endera dan är du först på Pärlorna :)

  SvaraRadera
 6. Sätter min högra klättersko på att det är Olof Larsson, Laholm Keramik.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också