lördag 20 augusti 2011

Rörstrand Amfibis

För ett tag sedan hittade jag ett litet fat från Rörstrand, i grå glasyr och med målad blomsterdekor i relief på glasyren. Det var mitt första möte med Rörstrands Amfibis. Jag är vansinnigt förtjust i den här grå glasyren och har ju tidigare visat en liten favorit från Gustavsberg här.
Fatet är endast 9 cm långt och har nummer 1 i serien.
Lägg märke till de rymdfarkostliknande bladen i grönt, grått och rött
Jag köpte fatet och började googla om info, men insåg snabbt att det är tunt med den biten på nätet, så jag vet inte vem som formgivit serien. Däremot fanns en vas till salu på Tradera, och den ropade jag hem som mitt första Traderafynd någonsin. Nu har vasen äntligen anlänt till mitt hem. 
Vasen har nummer 4 i serien

och den karaktäriseras av en uppåtsträvande manieristisk form

Jag har listat ut att det finns minst åtta delar i serien och jag är intresserad av att samla på mig alla. Om det är någon som läser detta som har information om serien tar jag tacksamt mot den. Och har ni någon del att sälja så är jag också intresserad.

7 kommentarer:

 1. Grattis till ett fint första traderaköp! Jättesnygg. Tyvärr vet jag inget om den. Men ska hålla utkik om jag springer på någon del...

  SvaraRadera
 2. Vet inget om den heller, och har faktiskt inte sett den tidigare. Men jag håller med om att det är en riktigt snygg serie. Säger som Gila, skall hålla ögonen öppna.

  SvaraRadera
 3. Det finns en serie med exakt samma form men u ljusblå glasyr utan målad dekor, har för mig att den heter Sagittaria. Har sett flera delar i denna serie på Tradera under senaste åren men aldrig din serie. Men jag håller såklart också utkik åt dig!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset, har spanat in den nu, lika fin den i glasyren!

  SvaraRadera
 5. Hej
  Finns 2 st på Blocket
  http://www.blocket.se/alvsborg/Rorstrands_AMFIBIS_fat___skal_35634937.htm?ca=15&w=3&last=1

  Har förresten alla åtta delarna.Har inte sett några fler delar.

  Dennis

  SvaraRadera
 6. Hej
  Kolla på Blocket
  http://www.blocket.se/alvsborg/Rorstrands_AMFIBIS_fat___skal_35634937.htm?ca=15&w=3&last=1

  Hälsningar
  Dennis

  SvaraRadera
 7. Hej Dennis och tack för det tipset. Att det finns ett sånt stort fat. Ganska saftigt pris ändå.. OM du har en bild på din samling får du gärna maila den till mig på lamomesoldfashioned@live.se

  SvaraRadera

Kanske gillar du också