fredag 30 december 2011

Årets fem i topp

Med årets sista blogginlägg som Form 55 inspirerat till, så vill jag önska alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt År!

2011 har ju varit året som jag mer aktivt börjat samla porslin och andra prylar igen, och dessutom börjat blogga om det. Och inte är jag ensam, för ni är ju en hel bunt där ute som bloggar om 1900-tals design och utgör en samlad kunskapsbank för mig.

Nå, nu hastar vi över till årets fem i topp som nedan presenteras utan särskild inbördes ordning:

1, Tyget Gröna äpplen som visade sig vara gjort av självaste Göta Trägårdh för Strömma. Jag har spänt upp tyget på ram och hängt upp det i min dotter Ediths rum. Jag vet inte hur mycket hon uppskattar det, men jag blir glad av tyget varje dag. Jag köpte det av Maria som har bloggen Prylodesign.


2, Bonnie Rehnqvists lampa för Törngrens krukmakeri. Nu står den bredvid sängen och förgyller sovrummet med sitt disiga sken.3, Min Amfibis/Sagittariasamling från Rörstrand. Via ett litet fat som jag hittade på Stadsmissionen i somras har samlingen växt till att omfatta alla delar i serien utom det stora fatet som saknas. Men.. i bästa fall så har jag dock den saknade delen på lut inom kort!! Vem som formgivit delarna är dock fortfarande höljt i mörker.


4, Textiltrycken av Ilse Roempke är jag vansinnigt förtjust i. Det är dock ett litet förtret att de inte hittat någon bra plats på väggen ännu. Det får bli ett framtida projekt helt enkelt.


5, Fynden har blivit många, och de allra flesta har fått synas här på bloggen vid ett eller annat tillfälle. Jag vill dock avsluta fem i topp med några bilder från sommarens favoritloppis som fanns utanför Uddevalla och där jag tror att jag nästan fyllde hela bilen med saker som t.ex. Bonnie Rehnqvist-lampan, en dansk lampa, Ilse Roempketryck, delar ur Anna-Lisa Thomsons Ängsblom och rankabambuvas av Bo Borgström.. you name it! Jag hoppas att loppisen återuppstår nästa år också, för den bjöd på både vackert väder, fantastiska fyndchanser, gott fika, vacker utsikt och underbar stämning. Vi hyrde hus alldeles i närheten och hittade till den genom skyltar från stora vägen.Ja det är väl inte svårt att längta till nästa sommars loppisar när man ser dessa soliga bilder :-)

8 kommentarer:

 1. Oj, du frestar även med underbara bilder från sommaren :) Du har gjort många fina fynd under året. Kul att du fortfarande njuter av tyget och det kom verkligen till rätt person även om jag så här i efterhand kan känna "attans att jag sålde det" men samtidigt hade den bara legat i mitt samlar skåp.Önskar dig ett Gott Nytt År! Maria

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt med sommar! Ja själv så kom jag igång med loppishärjandet i somras och jag ser fram emot ett späckat loppisår 2012. Jättefina fynd förresten, jag gillar särskilt tyget.
  Önskar dig ett gott nytt år!!
  Maria

  SvaraRadera
 3. GOTT NYTT ÅR, vilka underbara fynd speciellt GRÖNA ÄPPLEN.

  SvaraRadera
 4. fina fynd du visar! den där loppisen skulle man ju gärna satt tänderna i. gott nytt år!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar textiltrycken! Den längst till vänster gillar jag så mycket så att jag länge har funderat på att måla en egen på en gigantisk målarduk. De två andra hade jag faktiskt inte sett förut men det var verkligen också sjukt vackra! :)

  Roligt att du lämnade en kommentar hos mig så att jag hittade till din blogg :) Den kommer jag helt klart att lägga till och följa!

  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Såg att ett Sagittaria fat ligger på Tradera nu... :-)
  "går tillbaka för att kopiera länken"

  Ha ha, och nu såg jag att det var du som lagt bud!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Många fina fynd och den sista loppisen låter som en dröm! Visst längtar man till sommar och sol och alla härliga utomhusloppisar det för med sig!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också