fredag 13 januari 2012

Blomkrukeåret har börjat bra


På väg från jobbet till dagis stannade jag snabbt till vid Skanstull och sprang in på Återvinnarna. Egentligen vill man ha mycket tid där för prylarna står tätt och det finns mycket att rota bland, men jag fokuserade på den inklämda hyllan med blomkrukor och det var en bra idé visade det sig. Inklämd  var förresten rätt ord. Nu är jag ju förvisso gravid, men jag var verkligen tvungen att ta av mig jackan för att inte riskera att riva ner  något från hyllorna, och normalt sett så tar min kroppshydda inte så stor plats här på jorden.

Rotandet gav resultat. Jag hittade två mindre krukor och två svarta fat för totalt 25 kronor. Krukorna har förvisso en viss patina, men de är hela och kommer att göra sig utmärkt till kryddväxterna i köksfönstret. Båda krukorna har vit glasyr. Krukan till vänster är omärkt, men den till höger är Uppsala Ekebys Freja i storlek 2.

EDIT! Den vänstra krukan har identifierats som en Gabriel Ideal

6 kommentarer:

 1. Vad kul att du hittade krukorna så billigt då jag har gett upp om Återvinnarna och i princip aldrig besöker dom mer då jag inte hittat något där på några år. Förr var det en guldgruva :)Den till höger har en mycket fin form.

  SvaraRadera
 2. Den till vänster är en kruka från Gabriel som heter Ideal, sök i bloggen, taggade "Blomkruksskolan"

  SvaraRadera
 3. Åhhhh, gillar Freja :-) Skall nog börja spana lite intensivare på norra sidan av stan!!!

  SvaraRadera
 4. Härligt fyndat! Jag har aldrig köpt något på Återvinnarna, kanske just för att jag inte orkar rota runt ordentligt...

  SvaraRadera
 5. det ska bli intressant att följa blomkrukeåret vidare! själv har jag ju en grej för vita krukor, har en "ideal" som benny nämnde ovan att din ena är!

  SvaraRadera
 6. Tack för hjälpen med identifieringen! Helst skulle jag vilja hitta celadongröna krukor, men förr eller senare så dyker de väl upp.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också