lördag 28 januari 2012

Loppat i veckanDet här är väl ISI-glas!? Jag hittade fyra stycken på Myrorna för 15 kronor styck. Jag är öppen för byten eller att sälja dem, men jag måste säga att jag gillar dem mer och mer nu när jag väl har köpt dem. De är ju otroligt stilrena, och inte lika brutala i sin räffling som t.ex. Ittalas Ultima Thule. De här glasen ser ut som små whiskeyglas och är 6 cm höga och 6 cm i diameter. ISI-glas i stora lass kan man se hos Benny som har Porslinsbloggen.


Jag hittade min första grå Aladdin av Anne Nilsson för Höganäs på Återvinnarna för 15 kronor. Helst vill jag ha röda också, och förr eller senare så trillar jag säkert på dem också. Min lilla samling kan ni se här.


Slutligen vill jag visa ett par ljusstakar från Friedel ges gesch som jag ropade in billigt på Tradera för ett tag sedan. Jag fick dem för 40 kronor vilket var klart billigast hittills, och i favoritfärgen rött dessutom! Mina andra ljusstakar av samma sort hittar ni här

Jag såg förresten att det är megaloppis i Hallunda idag. Det kanske kan vara något så här i vintermörkret. Nästa helg är det megaloppis i Solnahallen och två veckor därefter är det dags för Antikmässan i Älvsjö. Hektiskt!

9 kommentarer:

 1. Ljusstakarna är ju hur läckra som helst och jag har faktiskt aldrig sett dom när jag loppat. Helt klart något som jag skulle kunna tänka mig på sideboardet. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för att du gav mina ljusstakar ett namn! Nu blev jag också sugen på att samla. Men jag vågar knappt säga vad jag gav för mina...5 kronor stycket gick de loss på. Det var tydligen billigt. Jag ska kolla in hela din samling. Jag antar att de finns i fler färger.

  SvaraRadera
 3. Hade det varit whiskyglas hade jag varit på som en igel :-) Det är ISI selterglas faktiskt, har precis haft en diskussion om det med någon och jag har bra koll på dem eftersom jag har bilder på serien.

  SvaraRadera
 4. Andra gången jag ser ljusstkarna på en blogg idag, nu gäller det att hålla ögonen öppna. De är ju hur läckra som helst!

  SvaraRadera
 5. Instämmer med ovanstående kommentar: ljusstakarna är jättefina! :)

  SvaraRadera
 6. Bra koppar Ann-Charlotte! Fem kronor stycket var ju ett grymt pris :)

  Selterglas! Tack för info Benny :)

  Trevlig kväll på er allihopa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra loppat Ann-Charlotte menade jag förstås ;)

   Radera
 7. Vilket Tradera-fynd! Ljusstakarna alltså! Tur för dig att jag inte upptäckte dem ;) Jag letar röda!

  SvaraRadera
 8. Det är fler som söker ISI här :-)(i mitt fall främst stora whiskyglaset och lille grogglaset) men de dyker nog upp!!!

  http://manganiadulskadeolitetill.blogspot.com/2011/11/isi-gullaskruf.html

  SvaraRadera

Kanske gillar du också