söndag 8 januari 2012

Oidentifierade vardagsglas


De här glasen köpte jag tidígare i veckan, perfekta som vardagsglas och med härlig tyngd. Storleken är av vanligt dricksglas typ. Jag skulle gärna få hjälp med identifieringen om någon vet eller har gissningar? Jag skulle gissa på 1960-tal och att de är munblåsta, för de är lite oregelbundna till formen. Men jag är sjukt dålig på glas så vad vet jag.

Grönfärgat glas
Stapelbara om än något vingligt.


EDIT:
Tips från Retrolux och Skynda Fynda har gjort att glasen eventuellt kan identifieras som Vicke Lindstrands Form 613 för Kosta Boda med tillverkningsår 1963. Kolla på bilden nedan, de är onekligen mycket lika. Bilden är hämtad från en sida som för övrigt ger mycket bra information om glasserviser från Kosta Boda och Orrefors, Glasboden.nu

Jag kan tillägga att jag köpte glasen för 25 kronor styck.

12 kommentarer:

 1. Grattis till tradera-ljusstakarna! :-)
  Jag hade dom under bevakningn och fnissade lite när jag såg att du gav dig in i budgivningen. Superfina! Men nästa gång så är det min tur *ler*
  Må gott, kram Maria

  SvaraRadera
 2. P.s. Jättefina glas förresten, ser ut att vara goda att dricka ur!

  SvaraRadera
 3. Oj, hade du lagt bud på dem innan? Jag budar via min app i telefonen och då ser jag inte vem/vilka som jag budar mot. Jag hade dem i minneslistan och när jag fick ett meddelnde om att det var 15 min kvar och att de inte stuckit iväg i pris så la jag två mindre bud vilket ju räckte.

  SvaraRadera
 4. Nä, ingen fara Jenny! Jag är en sån som lägger in bud typ 2 minuter innan auktionen slutar så jag såg dig. Sen vet jag ju att du samlar vilket inte jag gör :-)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Jag heter förresten Jack04 på Tradera.

  SvaraRadera
 6. kanske är de finska. det var bara en gissning. kika gärna in, förresten! ett köksinlägg finns uppe!

  SvaraRadera
 7. Igår satt jag och letade efter formgivaren till några Boda-glas som jag har tänkt sälja på tradera. Hittade ingen formgivare till dem men väl ett glas som jag tyckte liknade något jag har hemma... och som liknar dina glas fast lite smalare.

  Kolla in Skynda fynda från 2009:
  http://skyndafynda.blogspot.com/2009/07/nytt-snapsglas.html

  SvaraRadera
 8. Väldigt fina! Det blir så fint när den tjockare glasmassan i botten gör att det är riktigt intensivt buteljgrönt, men mer transparent uppe så man ser drycken ordentligt.

  SvaraRadera
 9. Mycket vackra glas, härlig form! Tyvärr kan jag inte så mycket om glas än så jag vågar inte ge mig på någon gissning.

  SvaraRadera
 10. Precis som Retrolux säger så ser det ut som glas från Vicke Lindstrands serie "613" från 1963. Kolla här: http://www.glasboden.nu/Shop/Image/Article/form613_kb_Thumb.jpg

  SvaraRadera
 11. Retrolux och AL, jag har gjort min research och visst är glasen mycket lika Vicke Lindstrands serie 613! Och vilken bra sida glasboden erbjuder förresten.

  Jag tror jag spinner vidare på teorin :)

  SvaraRadera
 12. Gott Nytt ÅR från mig, önskar dig många nya roliga fynd under året som kommer;)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också