måndag 2 juli 2012

Loppat i Bohuslän

 

Till skillnad mot förra året när jag fyllde hela bilen med loppisprylar i Bohuslän så blev det lite mer sparsmakat den här gången. Men det är ju bra det med för det kommer att bli fler loppischanser på andra ställen i sommar också, och det kan ju vara bra att sprida sina gracer lite. Apropå  aqtt sprida sina gracer så har min mamma bevakat mina intressen i Dalarna och sett till att jag kammat hem en 50-tals golvbokhylla i teak, med skåp, skrivbordsskiva, tre hyllplan och svarta gavlar för det fantastiska priset av 50 kronor. Kan det bli billigare? Jag har ännu inte sett hyllan och om skicket vet jag egentligen inget, men jag kan lova att ni kommer få höra mer om den saken framöver, och frågan är egentligen bara vart den ska få plats här hemma?

Nåväl, tillbaka till Bohuslän. Ovan ser ni Nuutajärvis kruka Krokus formgiven av Sara Hopea som blev min för 30 kronor i Brastad. Den är nio cm hög och mäter knappt 15 cm i diameter. Lustigt nog  så har Loppistan också hittat en variant här i dagarna, fast i en mörkare blå färg och i en vidare modell. På samma loppis så köpte jag också ett dussin oanvända dessertskedear i originalförpackning och av modellen Kägleholm för 15 kronor. Det kändes gött, som de säger på den sydvästra sidan av landet

Närd av mina torpardrömmar hade jag kunnat handla hur mycket som helst i en antikbod nära Lysekil, men jag nöjde mig med det gamla skrinet nedan som ska få bli syskrin, och som tillsammans med en ask i metall (tenn?) och ett väggskåp i trä blev mina för totalt 300 kronor. Väggskåpet är ungefär som ett badrumsskåp i storleken och halvrenoverat. Åldern är okänd. Det blir väl ett av mina många renoveringsprojekt för målning kan jag tänka. ..Om jag nu inte ska ge mig på att behålla det så här halvskabbigt, vi får se.5 kommentarer:

 1. Skålen är riktigt snygg men vet du om den finns även i andra färger?

  SvaraRadera
 2. Jag har sett skålen i mörkblått (den jag hittat), rökgrå, grön och klarglas. Men den finns säkert i fler färger, det är ju bara vad jag sett. Och Jenny, ser fram emot biler på bokhyllan :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att den turkosa är så läcker! Jag har två ofärgade som jag ofta använder att servera vispgrädde eller kalla röror och såser ur.

  SvaraRadera
 4. Underbara fynd! En sådan teakhylla är jag på jakt efter till min lilla lägenhet.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Har sagt det förr och jag säger det igen, det här är en av de finaste skålarna som finns! :) Jag vet att skålen finns i följande färger: grön, turkos, mörkblå, petrol, rökgrå, brun, klarglas. Har en vän som har en av varje utom den som är petrolblå, den verkar vara ovanlig. Sjukt fint är det när man ser dem alla samlade på rad i ett fönster :)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också