måndag 1 oktober 2012

Det ständiga hemmafixandet


Jag gillar egentligen inte att erkänna det, för det får mig att känna mig lite ytlig. Men jag älskar att möblera om, både i stort och smått. Hemmet är utsatt för en ständig makeover, och det är tur för mig att min man är så accepterande i detta. Jag försöker ändå begränsa mig numera eftersom det förutom min man också är två små barn med i bilden. Annat var det när jag levde singelliv i min lilla etta i Hornstull för sisådär sex-sju år sedan, då kunde jag möblera om en gång i veckan, allra minst. Ni anar inte hur många varianter man får in på 28 kvadrat! Var det dags att städa, ja då var det dags att möblera om.

Idag har jag i alla fall bytt ut vårt vanliga köksbord och släpat upp ett lite mindre bord från mitt lager i källaren för att få mer golvyta i köket, och hyllorna har fått sig lite nya dekorationer. Bordet har en brun perstorpsplatta i riktigt fint skick och det har två små utdragsskivor på kortändarna.I vinras så var det en utmaning bland retrobloggarna att visa salt- och pepparkar och då glömde jag bort att visa de här små mexicanarna som jag antar är någon sorts turistsouvenir. De är egentligen min mammas och borde därmed vara inköpta i början på 70-talet, men jag har har långtidslånat dem av henne. De har stått undangömda i ett skåp ett tag, men idag har de fått kika fram igen.


13 kommentarer:

 1. Gillar de små teakhyllorna. Någon mer sådan hade blivit ännu finare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja jag letar efter fler. En har jag köpt på loppis och en på Tradera.

   Radera
 2. Vilken inspiration ! Jag kan bara instämma i att de andra hyllorna är jättefina - samma linjer i gavlarna som stringhyllorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De andra hyllorna är äkta stringhyllor, men med korta och djupa gavlar. Jag har satt ihop två gavlar men använder bara två hyllplan istället för fyra som jag har. Är kanske tänkta som säng- eller telefonbord egentligen.

   Radera
 3. Jättetrevligt 50 tals hem du har :) Jag håller med Jan dom är riktigt söta dom små stinghyllorna!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också din hyllor men kan inte undgå den vackra soffan som du har i köket.
  Så fin.

  SvaraRadera
 5. Hyllorna är en hitt även hos mig :-)
  Funderar allvarligt på att ta ett djupt tag i plånboken och undersöka om det finns något stoooort hyllsystem där ute att köpa????

  SvaraRadera
 6. Vad fint du har det! Det är så snyggt med stringhyllor!

  SvaraRadera
 7. Har ett exakt likadant köksbord som jag ärvt efter en kompis farmor. Otroligt praktiskt och väldigt fint!

  SvaraRadera
 8. Åhh vad snyggt! du det där gillas=)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också