måndag 14 januari 2013

En lampa från Orrefors som jag vill använda, men jag vet inte hur!


När jag var nere i ett av förråden så hittade jag en taklampa som satt i hallen när vi flyttade in i vår förra lägenhet och som hade en imponerande takhöjd. Lampan är av glas och mässing och formgiven av Carl Fagerlund för Orrefors. Jag hade glömt bort lampan, men inser nu att den ju är så himlans fin och den skulle passa perfekt i vår nuvarande inre hall. Den kan dock inte hänga mitt i taket för då skulle man slå huvudet i den, men den skulle kunna hänga lite på sidan, mot väggen till, åtminstone i teorin. För hänger jag den så måste jag montera ner spotlighten som nu sitter i taket, och då skulle ljuset i sin tur bli outhärdligt dåligt, så det är inget alternativ. Alltså behöver denna lampa på något sätt stjäla ström från samma uttag, men jag har ingen aning om hur det går till, så jag misstänker att lampan får ligga och se snygg ut ett tag på skåpet i hallen, tills jag plockar undan den igen. Måste man kontakta en elektriker för att lösa frågan tro?


3 kommentarer:

 1. Underbart fin! Hrmmm...eller har du någon kompis som är bra på el?

  SvaraRadera
 2. Ett tips är ju att försiktigt montera bort kedja och kopp och bara ha en sladd från lampan som avslutas med en vanlig kontakt. Då kan man hänga den i en krok i taket och dra sladden ner på väggen till ett vanligt eluttag. Har gjort så själv med en lampa i fönstret. kedjan och koppen kan du spara ifall du skulle vilja montera på det igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Fast koppen och kedjan i mässing är ju halva grejen, så de måste vara med Men jag ska lägga ditt råd på minnet utifall det blir aktuellt med en annan lampa :)

   Radera

Kanske gillar du också