söndag 31 mars 2013

Ibland har man tur. Men lite otur med för den delen


I morse surfade jag lite slentrianmässigt in på Blocket och fick se att det precis kommit ut fyra Fanettstolar för 1000 kronor tillsammans. Det är ju ett bra pris och jag har hållt utkik efter stolar till vardagsrummet så jag slog till direkt. När jag var på väg för att hämta dem strax efteråt ringde säljaren upp mig och sa att han inte kunde hitta den fjärde stolen. Han visste inte om den blivit kvarglömd i flyttbilen eller i gamla lägenheten, de hade flyttat dan (?) innan. Det var ju tråkigt för oss båda, men vi kom överens om ett nytt pris på 600 kronor, och så har jag lovat att köpa den fjärde stolen för 400 om den dyker upp igen. Jag vill väldigt gärna ha den fjärde också!

Glad är jag för mina stolar och dessa ska jag ha tills jag har lyckats hitta Thonetstolar till rätt pris, för det står i alla fall allra högst på önskelistan.

De flesta av er känner säkert redan till Fanett, men för att repetera så är de formgivna av Ilmari Tapiovaara för Edsbyverken. Mina stolar är av modell T 55 och har pinnar av klarlackad björk med en formpressad sits av teakfanér. Förutom brännmärket har de också VDNs varufakta fastlimmad under stolen.

Lite omvårdnad kan nog stolarna behöva framöver, men helhetsintrycket är att de är i fint skick.

En allmogestol utgör katten bland hermelinerna

10 kommentarer:

 1. the chairs look amazing
  happy easter

  SvaraRadera
 2. Jag hållet tummen för dig att du får tag på den fjärde! Korpgluggarna hålls öppna om det är så att jag snubblar över någon/några! Jag hittade fyra brunmålade i grovsoprummet för en tid sedan så vem vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte illa. Grovsoprumsfynd är bäst.

   Radera
 3. Det är ju i alla fall lättare att hitta en till stol på loppis än 4 stycken :)bra affär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant, nu ska jag hålla ögonen öppna :)

   Radera
 4. supersnyggt, helt rätt stolar! hoppas den fjärde dyker upp..

  SvaraRadera
 5. Hej! Såg att du letade Fanett-stol. Jag vet inte om den finns kvar och jag vet inte om du och stolen jag funnit bor nära varandra men här fanns en...
  http://godsmagasinet.blogspot.se/2013/01/fanett.html
  Lycka till!
  C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Synd att den är så långt bort bara!

   Radera

Kanske gillar du också