tisdag 28 juni 2011

Hemmafix med stringhyllor

När vi tittade på lägenheten kunde jag direkt se hur jag ville möblera den, men ändå tar det tid att få till allt, och ibland måste man bo lite för att veta att möbleringen känns rätt, speciellt när det gäller väggfasta hyllor som man inte flyttar på hur som helst. Nu är i alla fall första raden med stringhyllor uppe. Dessa är min mans hyllor, de är lite djupare än standardhyllorna och passar bra ganska nära golvet. Sen ska det till en övre rad också av mina stringhyllor. Många stringhyllor blir det visst. Jag har funderat på varför de är så fina, och så populära, men jag kommer inte fram till något vettigt. Jag lovar att visa nya bilder när alla hyllor är på plats.



Enligt ryktet så kom hyllan till när Kajsa och Nisse Strinning vann en tävling som utlysts av Svenska Slöjdföreningen (senare Svensk Form) och Bonniers folkbibliotek 1950. Man ville ha en väggbokhylla som kunde sluka de böcker som Bonniers pytsade ut i stora billighetsupplagor. Innan själva hyllan formgavs så hade makarna utvecklat ett diskställ i samma stil, alltså med plastöverdragen ståltråd.

2 kommentarer:

  1. Så fint det blev! Och jag är allt lite avundsjuk på tidningshyllan, en sådan står högt upp på min önskelista! :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja tidningshyllorna är fina. Vi skulle behöva ett par till hyllplan av den breda sorten och förhoppningsvis springer vi på dem förr eller senare (har inte letat aktivt)

    SvaraRadera

Kanske gillar du också